Tips lopen in de kou

5 tips voor buiten sporten in de winter

Een uur fanatiek buiten sporten

De koude en kortere dagen zijn aangebroken. Het is heerlijk weer om voor het buiten sporten. We starten altijd met een warming up en gaan daarna lopen. Tijdens alle trainingen doen we nog meer oefeningen om het warm te krijgen en warm te blijven houden. Denk aan extra conditieoefeningen, zoals jumping jacks en squats. Zelf kun je qua kleding ook ervoor zorgen dat je lekker warm blijft.

Zorg je ervoor dat je dit aanhebt:

  • Handschoenen. Je handen en vingers worden snel koud. Eenmaal koude handen, dan krijg je ze moeilijk warm. Ik beperk de grondoefeningen, maar om de buikoefeningen te blijven trainen, zullen we plankvariaties ook in de winter blijven doen. Denk ook aan de koude ijzeren nietjes, waar we push ups bij doen, of de koude muren. Met handschoenen blijven je handen warm en droog.
  • Een muts en warme sjaal. Warmte verlaat als eerste je lichaam via je hoofd. Door een muts houd je deze warmte langer vast en de sjaal zorgt voor een warme nek. Een sjaal kun je ook gemakkelijk afdoen en tijdens de training om je middel knopen.
  • Een thermoshirt of wintersportbroek. Vanaf 2 graden en kouder zijn thermo’s heerlijk om in te sporten. Ze houden je borst en/of bovenbenen extra warm. Vooral de borst warm houden, voorkomt rugklachten en voorkomt problemen met de ademhaling. Soms schrikt je lichaam zo van de kou, dat de ademhaling reageert op de kou en een paniekreactie uitlokt. Dit voorkom je met een thermoshirt. Een wintersportbroek zorgt voor warme benen. 
  • Laagjes. Beter teveel laagjes, die je kunt uit doen, dan te weinig laagjes en je in de kou loopt.
  • Een col. Zo heb je een warme nek en deze zit tijdens het trainen niet in de weg.

Wil je in 2023 genieten van het buiten sporten? Ontdek het Powerwalken via een gratis proefles.

Jennifer Trail

Jennifer Roose

Loop je met me mee?

Volg mij

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wat een ongelooflijk leuke les! Wandelen maar dan net wat anders 😉 Niet suf maar energiek en dan ook nog eens onder leuke begeleiding van Jennifer! Ik ben enthousiast geworden van het Powerwalken.

Anoniem

Ook leuk om te lezen:

Scroll naar boven