Hardloop
Coaching

Ik coach je graag met het behalen van je persoonlijke hardloopdoelen.

Hardloopcoaching Berlicum

Hardloopcoaching

Ga je voor je eerste 5 km?
Wil je leren hardlopen?
Of wil je het hardlopen opbouwen naar 10-15 km of je eerste (halve) marathon?

Ben je op zoek naar een persoonlijke hardloopcoach?

Ik coach je graag met het behalen van je hardloopdoelen. Als hardloopcoach hecht ik grote waarde aan het persoonlijk coachen. We kijken samen naar je hardloopdoelen en ik coach je met een haalbaar plan. Tijdens de gezamenlijke hardlooptrainingen, geef ik adviezen over een goede loophouding, je ademhaling, hardlopen opbouwen en gaan we op zoek naar jouw hardloopflow. Samen werken we naar jouw hardloopevenement. Ik coach je met:

 • het bepalen van tussen hardloopdoelen
 • een loopschema voor het opbouwen van het hardlopen
 • efficiënt leren hardlopen
 • adviezen over sportvoeding
 • balans- en krachtoefeningen voor hardlopers
 • mentale uitdagingen die je onderweg tegenkomt
 • adviezen over voor, tijdens en na jet hardloopevenement
T-shirt Puur Jenn
Gezicht van PuurJenn
Hardloopgroepen Berlicum

Runningtherapie

Runningtherapie is onder begeleiding hardlopen met als doel stress, stressgerelateerde klachten, zoals hoofdpijn, slaap-of concentratieproblemen, een gejaagd gevoel, lusteloosheid, onzekerheid te verminderen of te voorkomen. Als je gaat hardlopen breng je van alles bij jezelf in beweging, met als resultaat:

 • Rust in je hoofd krijgen
 • Zelfvertrouwen
 • Bewustwording van je ademhaling
 • Beter gaan slapen
 • Verbeteren van je conditie
 • Minder angst ervaren
 • Meer energie krijgen

In de natuur hardlopen geeft rust. Het haastgevoel in je hoofd wordt minder. Er komt meer zicht voor de natuur, je wordt bewust van je omgeving en van jezelf. Tijdens de individuele coaching gaan we samen op pad in de natuur. Je komt letterlijk en figuurlijk weer in beweging met de natuur als jouw kompas.

Als hardloopcoach vind ik persoonlijk coachen erg belangrijk. Maatwerk, geheel afgestemd op jouw wensen en verwachtingen. Heb je stressgerelateerde klachten? Ben je op zoek naar een betere balans tussen arbeid (werk, inspanning, sport) en rust (ontspanning, herstel)? Ik coach je graag. Samen kijken we naar jouw uitdagingen, blokkades en coach ik je om uit je hoofd te komen en meer te voelen met je hart. Het toepassen van mindfulness en ademhalingstechnieken tijdens het hardlopen geeft inzicht in wie je bent en wat je beweegt en voelt. Het ondersteunt je om je eigen weg te belopen en blokkerende patronen te veranderen, waardoor er weer ruimte komt voor nieuwe energie.

Wil je niet hardlopen, maar wandel je wel graag en ben je op zoek naar balans en rust? Bekijk dan mijn aanbod van de wandelcoaching. Ik loop graag met je mee.

Jouw Hardloopcoach

Naast het wandelen, ontdekte ik tien jaar geleden mijn passie voor het hardlopen in de natuur, zoals langs de kust, in de bossen en aan het water. Ik ben een grote fan van Body & Mind lessen: balansoefeningen, ademhaling, focus in het hier en nu. Naar mijn mening vormt de combinatie van hardlopen met ademhaling en mindfulness de gouden combinatie.  Ik coach je vanuit de Mindfulrun (wandelcoach)methode en de ruim 25 jaar werkervaring met het omgaan van stress, deadlines, werkdruk en de hectiek van alledag.

Mijn achtergrond

De opleidingen die ik heb afgerond zijn Communicatiewetenschappen aan de Universiteit Twente (gedragswetenschappen, communicatietechnieken en filosofie), Mindful Run/ Walk instructeur en Wandelcoach via Mindful Run Nederland, bootcamptrainer en Powerwalk trainer, opleiding tot coaching en voedingssportdeskundige.

Naast deze kennis, coach ik vanuit mijn eigen loopervaring en werkervaring. Ik heb de balans gevonden van de drukte van alledag, het bewegen in de natuur en stil te staan in het hier en nu. Ik wil jou dit ook laten ervaren door je weer te laten voelen waar je kracht zit. Lees meer over mij.

Scroll naar boven