Klantcase

Mijn
gemeente
dichtbij

Boxtel en Sint-Michielsgestel

Boxtel en Sint-
Michielsgestel

Workshop Powerwalk

Mijn Gemeente Dichtbij organiseert voor haar medewerkers elk jaar een vitaliteitsperiode in het najaar. In deze periode mogen medewerkers deelnemen aan verschillende vitaliteitsworkshops. Het thema was: Tijd voor vitaliteit! 

PuurJenn mocht de workshop Powerwalk verzorg als aftrap van de Week van de Vitaliteit in november. Op maandagochtend gingen 15 collega’s mee op pad de natuur in. Vanuit de locatie Meander Sint-Michielsgestel liepen we zo Park Zegenwerp op voor een energieke Powerwalk. 

Vitaliteit op de werkvloer

Mijn Gemente Dichtbij is een samenwerking tussen de Gemeente Sint-Michielsgestel en de Gemeente Boxtel. De workshop Powerwalk draagt bij aan:

  1.  Medewerkers van MijnGemeenteDichtbij:
    • bewust maken van het belang van vitaliteit
    • stimuleren om eigen regie hierop te nemen
    • kennis te laten maken met verschillende mogelijkheden om te werken aan vitaliteit.
  2. Fit tijdens corona. We werken op dit moment vanuit huis, maar er zijn ook collega’s die vanuit een van onze locaties werken. Of een combinatie van thuiswerken en op kantoor. Hoe blijven we fit in deze tijd? Hoe wisselen we privé en werk tijdens thuiswerken goed af? Hoe blijven we betrokken bij het team, collega’s en de organisatie nu we minder op kantoor komen met elkaar? Deze en nog veel meer vraagstukken vragen om tijd voor vitaliteit.
  3. Een concrete bijdrage leveren aan het onderdeel Goede Energie van het programma Het is goed werken hier!

Powerwalk: samen buiten sporten

Tijdens de workshop Powerwalk gaan collega’samen buiten sporten. We trekken de natuur in en combineren op tempo wandelen met kracht- en balansoefeningen. Er is ruimte om samen de praten, kennis uit te wisselen en we doen oefeningen in groepsverband. Powerwalken is op een laagdrempelige manier samen sporten. Onderweg maken we gebruik van boomstammen, bruggetjes en trappen voor de oefeningen. Altijd met een grote glimlach op ons gezicht. 

Mijn Gemeente Dichtbij wil de vitaliteit op de werkvloer stimuleren, door de workshop Powerwalk aan te bieden. De combinatie tussen bewegen, onthaasten, een goede afwisseling tussen werken achter PC en buiten zijn. Het is belangrijk om het werk af te wisselen met rust/pauze nemen.

Workshop Mijn gemeente Dichtbij
Workshop Mijn gemeente Dichtbij 3

Powerwalk trainingen

De workshop Powerwalk is zo goed bevallen dat PuurJenn is gevraagd om nog eens 5 Powerwalk trainingen te verzorgen, met als wisselende startlocatie Sint-Michielsgestel en Boxtel. De Powerwalk werd ingezet als energieke start van de week op de maandagochtend. De medewerkers waardeerden de mogelijkheid die de Gemeente gaf om aan de Powerwalks deel te nemen.  

Hoe verliep de samenwerking?

De samenwerking met Jennifer van PuurJenn verliep soepel. Van tevoren heeft ze een wervingstekst voor de Powerwalk opgesteld en tips gegeven voor het onder de aandacht brengen van de workshop op ons intranet. De route en de oefeningen heeft Jennifer goed afgestemd op de medewerkers en ook met het weer hield ze rekening. Jennifer is goed bereikbaar, reageerde snel op telefoontjes en mailtjes en heeft goed geholpen om na de workshop Powerwalk nog eens 5 powerwalktrainingen aan te bieden op 2 verschillende locaties. 

Inmiddels heeft PuurJenn nog een keer een Workshop Powerwalk mogen verzorgen en een workshop Wandel & Adem.  

“Lekker naar buiten en samen
bewegen en iets leuks doen. Hele fijne combinatie tussen bewegen, onthaasten en plezier maken”

PuurJenn verzorgt workshops voor vitaliteit op de werkvloer

PuurJenn verzorgt workshops op locaties voor bedrijven. Tijd voor vitaliteit. De workshops bevorderen de vitaliteit op de werkvloer, de balans tussen werk en prive en de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. 

Wandelworkshops: 1,5 uur hardlopen of wandelen in combinatie met buitenyoga en ademhaling.
Powerwalk: een uur buiten sporten; op tempo wandelen met tussendoor kracht- en balansoefeningen.
Looptrainingen: samen met collega’s trainen voor bijvoorbeeld de Vestingloop, Tilburg TenMiles, Engelenrun, Omloop van Empel.

PuurJenn verzorgt workshops voor organisaties. Op locatie of in de omgeving Berlicum, Sint-Michielsgestel, Rosmalen en Den Bosch.

Scroll naar boven