Puur Ademen blog

PuurAdemen

Bewust Ademen

  • Wil je rust in je hoofd krijgen?
  • Ben je op zoek naar meer energie?
  • Wil je ontspannen en onthaasten?
  • Benieuwd naar de kracht van bewust ademhalen?

We ademen zo’n 23.000x per dag. Sta je daar wel eens bij stil?

Bij PuurJenn staat de neusademhaling centraal. Alle ademhalingsoefeningen zijn gebaseerd op de Buteyko-methode. Deze methode helpt je rustiger en gezonder te ademen, waardoor klachten verminderen. Meer energie, minder stress!

Een gezonde neusademhaling zorgt voor een betere zuurstofstroom naar je spieren en organen. Dit heeft te maken met de balans tussen zuurstof en koolzuurstof. Een optimale balans voorkomt verzuring en blessures. Een gezonde ademhaling heeft ook een positief effect op het verminderen van stress, slapeloosheid en hoofdpijn. Maar helpt ook bij het verminderen van koude handen en voeten, artrose, burn-out.

Door aandacht te schenken aan de neusademhaling verdwijnt spanning. Je verlegt je aandacht van alle gedachten in je hoofd (soms wel 50.000 op een dag!) naar je ademhaling, waardoor je je hoofd leegmaakt. Rust in je hoofd. Het gave is dat we de hele dag door ademhalen, dus alle oefeningen kun je ook toepassen in je dagelijkse leven.

De neusademhaling helpt ook bij je herstel na een grote inspanning, zoals een lange ronde wandelen of hardlopen. De neusademhaling staat centraal bij PuurLopen en Wandelcoaching.

Workshop Powerwalk & Ademhaling

Wil je ervaren of PuurJenn bij jouw past? Dat kan! Ik organiseer een workshop van 1,5 uur, waarmee ik je laat kennis maken met PuurJenn. We wandelen ongeveer 4 km met tussendoor powerwalk, ademhalings- en focusoefeningen. Je kunt de oefeningen op elk niveau doen en, indien nodig, is er een alternatieve oefening. We wandelen in de natuur en maken gebruik van de muren, bruggetjes, boomstammen en bankjes voor energieke krachtoefeningen. We sluiten de workshop af met een ademhalingsoefening.

Datum: 10 juni 20.00-21.30 uur
Omgeving: Berlicum, Halder, Wamberg of Sint-Michielsgestel
Investering: 19,95

De workshop gaat door vanaf vier deelnemers.

Jennifer Trail

Jennifer Roose

Loop je met me mee?

Volg mij

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wat een ongelooflijk leuke les! Wandelen maar dan net wat anders 😉 Niet suf maar energiek en dan ook nog eens onder leuke begeleiding van Jennifer! Ik ben enthousiast geworden van het Powerwalken.

Anoniem

Ook leuk om te lezen:

Scroll naar boven