Wat is Puurlopen

Wat is PuurLopen?

 • Ben je op zoek naar meer rust en energie?
 • Wil je weer met plezier hardlopen?
 • Wil je je hoofd leeg lopen?
 • Beter leren ademen?
 • Tijd voor jezelf maken?
 • Jezelf even uitzetten?

PuurLopen is genieten en ontspannen tijdens het hardlopen of wandelen. Een moment voor jezelf. Een moment om je hoofd leeg te lopen. Stress, prikkels en allerlei moetjes achter je te laten. Puur lopen. Puur aandacht. Puur in de natuur.

Ik laat je ervaren hoe je deze ontspanning ook kunt doorzetten in je dagelijkse leven. We lopen in kleine groep (max 6 personen) of individueel een uur lekker je hoofd leeg. Er is aandacht voor jou, voor je ademhaling en voor je lichaam. Je haalt de aandacht weg bij (werk)stress en zorgen en maakt ruimte voor ontspanning, onthaasten, plezier en me-time. Beweeg, Ontspan en Geniet.

We werken aan je conditie, ademhaling, ontspanning en indien gewenst aan een (hard)loopschema. Ik leer je efficiënt lopen, zodat het je lichaam zo min mogelijk energie kost en je vol energie thuiskomt. En vooral gaan we samen met veel plezier lopen. Ik coach je vanuit mijn loopkennis- en ervaring. Ik geef je adviezen en oefeningen om ook naast het lopen de ontspanning te vinden tijdens je dagelijkse activiteiten.

Ik zoek de mooiste plekjes hier in de buurt. Waar we lopen afwisselingen met adem- en yoga oefeningen aan de waterkant. Je bent puur en alleen met en voor jezelf bezig. PuurJIJ!

Samen sporten

Genieten van de zonsondergang? Of ging er weer een dag voorbij met veel teveel te doen?

PuurLopen is zonder prestatiedruk werken aan je conditie, ademhaling, ontspanning en je focus. Ik zie hardlopen als buiten spelen. Onthaasten, plezier, me-time. Even weg uit de hectiek van alledag. Schakel je gedachten uit, waardoor je met plezier kunt lopen, je hoofd kunt leeg rennen en vol energie thuiskomt.

Meer bewegen geeft energie en ontspant tegelijkertijd. Je wordt er blij van, verbetert je slaap, stimuleert de concentratie en helpt om gewicht te verliezen. Buiten is altijd open! Elke dag lopen is goed voor je bloeddruk, je hart en je stofwisseling. Het geeft je meer energie en minder stress. Als je gaat lopen pieker je vanzelf een stuk minder. Ga lekker naar buiten, onthaast, geniet van de geuren en kleuren en kom met nieuwe energie thuis.

Gun jezelf tijd voor jezelf. Vind je balans terug in de hectiek van alledag. Krijg weer plezier in bewegen en bewust de (kleine) mooie dingen weer opmerken. PuurJenn staat voor 7 pijers: Bewegen | Bewustwording | Focus | Hier en nu | Ademhaling | Plezier | Balans.

Mindful of Mind full?

Leef je met aandacht, of zit je hoofd vol met allerlei gedachten, moetjes en overpeinzingen? Wist je dat je gemiddeld 50.000 verschillende gedachtes op een dag voorbij ‘hoort’ komen? Functionele en neutrale. Gedachtes komen en gedachtes gaan. Op deze gedachten uit je onderbewustzijn heb jij geen invloed. Het enige wat je kan doen is je focus verleggen. Focus op 1 ding tegelijk. Singletasking in plaats van multitasking. Al vrij snel merk je dat de gedachte die je zojuist had verdwenen is. Van je hoofd naar je hart: weg met al die gedachten en weer aanvoelen wie je bent, wat je belangrijk vindt.

Door te voelen creëer je bewustwording.

De kracht van je ademhaling

Tijdens het lopen staat de neusademhaling centraal. Een gezonde, rustige ademhaling zorgt voor een betere zuurstofstroom naar je spieren en organen. Vermindert stress, slapeloosheid en hoofdpijn. Schenk aandacht aan de neusademhaling en spanning verdwijnt. Het toepassen van ademhalingsoefeningen tijdens het lopen geeft inzicht in wie je bent en wat je beweegt. Je wordt je bewust van het ‘hier en nu’: bewust bezig zijn met hetgeen wat je op dat moment aan het doen bent. Focus. Hierdoor maak je je hoofd leeg, vertraagt je ademhaling en kun je beter naar je lichaam en gevoel luisteren.

De voordelen van de yoga oefeningen

De voordelen van de yoga oefeningen
Yoga oefeningen verbeteren je focus, je concentratie en je balans. Focus op je neusademhaling bij het uitvoeren van de vloeiende bewegingen van de oefening. Pak je balans! De voordelen van yoga:

 • Heupen, liezen en schouders worden gestretcht
 • Opent de borst, longen wat de totale ademhaling stimuleert
 • Traint je uithoudingsvermogen en concentratie
 • Laat energie door ledematen stromen
 • Stimuleert de organen in de buik
 • Ontwikkelt balans en stabiliteit
 • Verbetert de bloedcirculatie in het lichaam

De balansoefeningen tijdens het lopen zorgen voor focus, een lage hartslag, ontspanning en gevoel van rust.

Jennifer Trail

Jennifer Roose

Loop je met me mee?

Volg mij

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Wat een ongelooflijk leuke les! Wandelen maar dan net wat anders 😉 Niet suf maar energiek en dan ook nog eens onder leuke begeleiding van Jennifer! Ik ben enthousiast geworden van het Powerwalken.

Anoniem

Ook leuk om te lezen:

Scroll naar boven